Dünya üzerinde onlarca kripto para borsası var. Negocie, Dobi, OKEx… Ancak Türkiye’de en popüler borsaların başında şüphesiz Binance geliyor. Türkiye’de insanlar kripto para dünyasına giriş yapmadan önce mutlaka Binance’i detaylı bir şekilde inceliyor. En çok merak edilen konu da doğal olarak Binance’in güvenilir bir borsa olup olmadığı. Bu yazımda sizlere Binance’in kendi güvenlik sistemlerinden ve sizin ek olarak alabileceğiniz güvenlik önemlerinden bahsetmek istedim.
Binance Batarsa veya Kapanırsa Ne Olur?
İnsanların yaygın olarak korktuğu/endişelendiği konu, Binance gibi borsaların kapanmaları, batmaları veya hacklenmeleri durumunda coinlerine ne olacağını bilmemeleri. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, Binance ciddi kar eden bir şirket; bu yüzden batmaz. Para kazanan bir şirketin kapatılmayacağını da varsayacak olursak bu olasılık çok çok düşük. Düşük bir ihtimal de olsa borsalar kapanma kararı aldıklarında kullanıcıları bilgilendiriyor ve belirledikleri tarihe kadar paralarını çekmelerine izin veriyor. Yani paranızın üzerine çökmüyorlar, aklınızda olsun.
[epcl_button label=”KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ” url=”https://www.binance.com/tr/register?ref=41717508″ type=”outline” color=”blue” size=”regular” icon=”” target=”_self” rel=”dofollow”][/epcl_button]
Binance Hacklenirse Paranıza Ne Olur?
Gelelim hacklenme konusuna. Kripto para borsalarının güvenlik önlemlerini bağımsız olarak denetleyen “Crypto Exchange Rate” yani CER’in raporuna göre Binance şu an en güvenli 3. borsa durumunda. Ancak Binance her ne kadar inanılmaz güvenlik yatırımı yapan bir şirkette olsa hacklenebilir. Hacklenmesi durumunda Binance aldığı komisyon bedellerinin yaklaşık %10’unu kullanıcıların bu tarz bir olay sonucunda madur olmaması için saklıyor.
Binance İçin Kullanıcıların Alabileceği Güvenlik Önlemleri
Binance sizi korumak için elinden geleni yapsada, sizinde paranızı kolay kolay kaptırmamak için alabileceğiniz önlemler var. Binance’in kurucusu Changpeng Zhao, kullanıcıların alabileceği önlemleri yandaki link içerisindeki yazı ile anlatmış -> link. Kısaca özetlemek gerekirse:
- Binance için kullanacağınız e-mail adresini başka sitelere üye olurken kullanmayın. Mail adresinizi saçma sapan yerlerle paylamamız oldukça mantıklı. Bende Binance hesabım için ayrı bir mail adresi kullanıyorum.
- Eğer günlük hayatta kullandığınız mail adresinizle üye olduysanız, maillerinizin içindeki linklere kontrol etmeden tıklamayın. Bu zaten sadece Binance özelinde değil, genel olarak dikkat etmeniz gereken bir konu.
- Şüpheli adresler üzerinden gönderilmiş olan maillerin içerisindeki ekleri indirmeyin.
- Binance içerisinde iki aşamalı doğrulamayı mutlaka kullanın. Google Authentication kullanmanızı şiddetle öneriyorum. Binance içerisinde SMS Authentication’da var ancak Türkiye için çalışmıyor. Google Authentication’ı hesap ayarlarından aktif edebilirsiniz.
- Binance için genel olarak kullandığınız şifrelerin dışında bir şifre kullanın. 12345 yapmayın yani.
- Mail adresiniz için de iki aşamalı doğrulama kullanmanız iyi olur.
Bunlara ek olarak kripto paralarınızı farklı borsalarda tutmak yerine kendi kripto para cüzdanınızı satın alarak saklayabilirsiniz. Önemli dosyalarınızı harici harddisklerde tutmak gibi düşünebilirsiniz.
[epcl_box type=”information”] LÜTFEN YÜKSEK MİKTARDA YATIRIM YAPMAYINIZ[/epcl_box]
[epcl_box type=”success”]KONU EKLENDİĞİ TARİH İTİBARİYLE GÜVENLİ [/epcl_box]